Home
Over ons
Traiteur
Recepten
Contact
Gegrilde zeebaarsfilet met gewokte groenten, koriander en basmati rijst
Type gerecht
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
45m
Aantal personen
4
Moeilijkheid
Medium
Ingrediënten
250 gr basmatirijst
3 eetlepels honing
5 eetlepels sojasaus
1 koffielepel sesamolie
1 limoen
1 chilipeper
2 tenen knoflook
3 cm verse gemberwortel
arachideolie
peper en zout
500 gr gemengde wokgroenten (rode ui, chinese kool, mini-shiitake, sojascheuten, broccoli)
een half busseltje koriander
4 mooie zeebaarsfilets (ontschubt en ontgraat)
Bereiding
kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking
meng de honing met de sojasaus, sesamolie en het sap van ½ limoen
snij de chilipeper overlangs en verwijder de zaadlijsten
rasp de look, chilipeper en gember in de saus
meng het geheel goed zodat alle smaken goed vrijkomen
verhit de wokpan op een hoog vuur en voeg een scheut arachideolie toe
roerbak alle groenten op een hoog vuur, maar houdt ze beetgaar
giet er de woksaus over en laat dit even karameliseren
snijdt de verse koriander en haal deze over de wokgroenten. Hou 1/3 apart voor de afwerking
smaak het geheel af met peper en zout
verhit een grillpan
leg de zeebaarsfilets met het vel naar boven op een schaal
dep deze droog met keukenpapier en strijk ze in met arachideolie
kruidt af met peper en zout
grill de zeebaarsfilets gedurende 2 minuten met het vel naar onder, draai de vis om en gaar deze verder gedurende 2 minuten
Serveren
verwarm 4 borden en 4 diepe kommetjes gedurende 1 minuut in de microgolf
dresseer de wokgroenten in het midden van het bord en schik er de zeebaarsfilet op met het vel naar boven
werk af met de verse koriander
dresseer de warme rijst in de kommetjes en serveer deze apart naast het bord